Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från SF


Behöver du stöd och råd för att veta hur du kan agera när någon bryter mot idrottens värdegrund?
 
582 473 kronor – så mycket får ungdomsgymnastiken i Sverige när Svenska Spel delar ut årets pengar från Gräsroten.
 
Idag blev Lina Sjöberg historisk genom att ta Sveriges första guldmedalj i DMT på VM i Ryssland.
 
Under eftermiddagen idag kördes VM-finalerna i synkron där Sverige representerades av Felix Holgersson (TK Levo) och Oscar Smith (TK Levo).
 
En spännande VM-dag med kval i DMT (damer) samt synkron (herrar).
 
Här har vi samlat klipp på de svenska deltagarna i VM i artistisk gymnastik. Samtliga klipp finns att se på FIG:s Youtubekanal.
 
Första dagen på VM i trampolin och DMT är avklarad, den innehöll kvaltävling för både trampolin (herrar och damer) samt kval för DMT (herrar).
 
Sista dag för anmälan förlängs till 12 november 2018. Välkommen till en träff där du tillsammans med övriga av landets experter inom alla gymnastikens discipliner möter de främsta inom flera olika områden av elitidrottsutveckling.
 
VM i Sankt Petersburg är det 33:e i ordningen och hålls precis som VM 2009 och EM 2012 i Sankt Petersburg Sports and Concert Complex. Det är samma hall som VM/WAGC 2009 och JEM/EM 2012 hölls i.
 
Jonna Adlerteg har genomfört en oerhört stark prestation på VM i Doha där hon tog sig till en historisk barrfinal. Tyvärr blev det ett fel i dagens finalserie som ledde till ett stort avdrag och att Jonna därför slutade på en åttonde plats.
 
På fredag 2 november är det dags för Jonna Adlerteg att tävla i VM-finalen i barr och den kommer direktsändas i SVT2 och i Play med start klockan 14.00.
 
Välkommen till en träff som kommer bestå av föreläsningar, workshops och praktiska prova på pass.
 
Johan Fyrberg, generalsekreterare på Gymnastikförbundet har valt att gå vidare till en tjänst på Riksidrottsförbundet/SISU Idrottsutbildarna.
 
Nu är det klart att Jonna Adlerteg, Eskilstuna GF, är i VM-final i barr efter en strålande serie som gav henne sjundeplatsen i kvaltävlingen.
 
Idag var det dags för Jonna Adlerteg, Jessica Castles och Marcela Torres att inleda VM-tävlingarna i Doha i Qatar.
 


 


 


 

Postadress:
Uppsala GF - Gymnastik
Idrottsgatan 2
75333 Uppsala

Besöksadress:
Idrottsgatan 2
75333 Uppsala

Kontakt:
Tel: 018219383
E-post: kansli@uppsalagf.se

 UGFs sponsorer

Bageri brantingstorg

Mekonomen bilverkstad

SAAB experten

Årsta djurklinik

Nelins

Rantzows sport