Hoppa till sidans innehåll

Trampolin Bas


Trampolin bas lär ut trampolinhoppning på grundnivå.  Vi har flera olika grupper för olika åldrar. Grupperna är för nybörjare och tar oftast in några nya gymnaster varje termin, beroende på tränartillgång och plats i grupperna.

Trampolin Bas 1

Trampolin bas 1 är en av våra basgrupper som tränar trampolinträning på nybörjarnivå. I denna grupp har vi ett stort fokus på att utöva säker trampolinhoppning men med mycket rum för personlig utveckling. Här välkommnas nybörjare i början av varje termin samtidigt som de äldre gymnasterna i gruppen får fortsätta utvecklas i sin egen takt.

Ålder: Alla barn/ungdomar i åldrarna 9 till 12 år har möjlighet att träna i gruppen.

Hall: Träningen bedrivs i gymnastikhallen på Fyrishov.

Schema: Gruppens dagar och tider finns listade här.

Trampolin Bas 2

Trampolin bas 2 har samma upplägg som trampolin bas 1, skillnaden mellan grupperna är att bas 2 har en något högre ålder på ungdomarna.

Ålder: Alla ungdomar i åldrarna 12-15 år har möjlighet att träna i gruppen.

Hall: Träningen bedrivs i gymnastikhallen på Fyrishov.

Schema: Gruppens dagar och tider finns listade här.

Trampolin bas utveckling

Trampolin bas utveckling är till för gymnaster från bas 1 och bas 2 som vill lite mer med sin trampolinträning, men som än inte riktigt har nivån för att kunna placeras i Trampolin fortsättning gruppen.

Schema: Gruppens dagar och tider finns listade här.

Träningsinnehåll

Basgrupperna tränar på ett väldigt brett sortiment av övningar, ett smakprov av övningar följer här: positionshopp (gruppering, pik, grek), sitthopp, hopp och landa på mage, hopp och landa på rygg, purpus, pullover. Det största målet är att utveckla gymnastens kunskaper och att de ska lära sig motoriken/rumsuppfattningen i sin kropp och på trampolinen. De ska även utveckla styrka och vighet och inte minst ha en rolig träning.

Uppdaterad: 2017-08-28 16:05

  

Gymmix

  

Actiway

  

Friskvårdskuponger

Postadress:
Uppsala GF - Gymnastik
Idrottsgatan 2
75333 Uppsala

Kontakt:
Tel: 018219383
E-post: This is a mailto link

 UGFs sponsorer

Bageri brantingstorg

Mekonomen bilverkstad

SAAB experten

Årsta djurklinik

Nelins

Rantzows sport