Hoppa till sidans innehåll

Trampolin


Uppsala Gymnastikförening erbjuder ett brett sortiment av trampolinträning, allt från nybörjarnivå till elitnivå. Vi tränar även i double mini trampoline (DMT) för de gymnaster som kommer förbi grundnivåerna och har intresse för att tävla.

Om trampolin

Trampolin som gymnastisk sport är i viss mån lik och till stor del väldigt olik det hoppande som sker på trädgårdstrampoliner som pryder många hushåll i Sverige. Många hoppar och gör volter på trädgårdstrampoliner, det som skiljer trampolinhoppning som sport från trampolinhoppning i trädgården är stil, mängd kraft och svårighet på volter och skruvar. En tävlingstrampolin är oerhört kraftull och behövs ha stor respekt för, en elitgymnast som hoppat i många år kan utan problem uppnå höjder på 7 meter eller mer. I trampolin som sport så är stilen i hoppen väldigt viktig också, det fungerar inte att ha ben och armar flaxande överallt i sina hopp. Kontroll över kroppen är en stor del av vad som krävs av en trampolinhoppare. Trampolin är en även en olympisk sport.

Om DMT

Double mini trampoline (DMT) är mindre än en vanlig trampolin, den består av en sluttande del och en vanlig platt del. En gymnast hoppar först på den sluttande delen (likt en trampett), gör en övning, landar på den platta delen för att göra en övning av DMTn för att landa på nedslagsmattan. DMT är i dagsläget inte en olympisk sport utan tävlas istället under World games.

Grupper och träningsinnehåll

I menyn kan du hitta de olika grupper där vi bedriver trampolinträning. Där kan du även läsa om ett ungefärligt träningsinnehåll för de olika grupperna. Det som är listat är de övningar som vi jobbar emot, dessa övningar kräver vissa andra övningar för att klaras av och dessa övningar är inte listade.

Uppdaterad: 03 FEB 2018 17:48

Stöd Uppsala Gymnastikförening

 

 

 

 

 

 


 


 


 

Postadress:
Uppsala GF - Gymnastik
Idrottsgatan 2
75333 Uppsala

Besöksadress:
Idrottsgatan 2
75333 Uppsala

Kontakt:
Tel: 018219383
E-post: This is a mailto link

Bli Sponsor

Bli en stödmedlem

Stöd vår förening-köp Bingolotter 

Stadium banner