Hoppa till sidans innehåll

Trampolin Tävling II


Trampolin tävling är vår mellersta nivå i föreningen. Här har vi en stor variation på gymnasternas åldrar och färdigheter, där den gemensamma faktorn att alla tävlar.

Gruppen är vår mer avancerade tävlingsgrupp. Den består till stor del av gymnaster som tidigare har tränat i våra basgrupper men som senare har utvecklats och tränar nu på en högre nivå. Denna tävlingsgrupp tävlar både på regional nivå och nationell nivå. 

Ålder: Alla ungdomar med tillräcklig trampolinerfarenhet i åldrarna 11 till 15 år har möjlighet att träna i gruppen.

Hall: Träningen bedrivs i gymnastikhallen på Fyrishov.

Schema: Gruppens dagar och tider finns listade här.

Träningsinnehåll

Tävlingsgruppen tränar på ett väldigt brett sortiment av övningar, ett smakprov av övningar följer här: Half-half, full-full, pik rudy, Miller, Adolf och tävlingsklara kombinationer på DMT. Det största målet är att utveckla gymnastens kunskaper och att de ska lära sig motoriken/ rumsuppfattningen i sin kropp och på trampolinen. De ska utveckla styrka och vighet. Tävling är ett huvudmål. Gymnasterna ska tävla på regional och/eller på nationell nivå. Mer fokus läggs på att få en stilren serie plus
svårighet inför tävlingar och att utveckla sina voltrotationer. Gymnasten ska börja ta mer eget ansvar för sin träning och fokusera på sin utveckling inom trampolin. 

Uppdaterad: 07 DEC 2017 15:29

Stöd Uppsala Gymnastikförening

 

 

 

 

 

 


 


 


 

Postadress:
Uppsala GF - Gymnastik
Idrottsgatan 2
75333 Uppsala

Besöksadress:
Idrottsgatan 2
75333 Uppsala

Kontakt:
Tel: 018219383
E-post: This is a mailto link

Bli Sponsor

Bli en stödmedlem

Stöd vår förening-köp Bingolotter 

Stadium banner