Hoppa till sidans innehåll

Barn & ungdom


Uppsala Gymnastikförening har ett flertal grupper för barn och ungdomar som utövar allmän gymnastik. Dessa gymnastikgrupper håller till ute i olika skolor. Information om grupperna beskrivs nedan.

Bergaskolan

I Bergaskolan har vi flera grupper där vi bedriver gymnastikträning för barn från 4 år upp till och med 10 år. Barnen får lära på ett lekfullt sätt lära sig att använda sin kropp och få kontroll på. Målet med gruppen är just att barnen ska få ha roligt och att alla ska kunna vara med oavsett förkunskaper och/eller färdighet. En del av tiden består av rena lekar som lär barnen kroppskontroll, och en del av tiden används till att barnen ska få prova på en del element inom gymnastik, truppgymnastik och artistisk gymnastik.

Schema: Gruppens dagar och tider finns listade här.

Domarringen

I Domarringen har vi flera grupper där vi bedriver gymnastikträning för barn/ungdomar från 4 år upp till och med 13 år. Barnen får lära på ett lekfullt sätt lära sig att använda sin kropp och få kontroll på. Målet med gruppen är just att barnen ska få ha roligt och att alla ska kunna vara med oavsett förkunskaper och/eller färdighet. En del av tiden består av rena lekar som lär barnen kroppskontroll, och en del av tiden används till att barnen ska få prova på en del element inom gymnastik, truppgymnastik och artistisk gymnastik.

Schema: Gruppens dagar och tider finns listade här

Flogstaskolan

I Flogstaskolan bedriver vi gymnastikträning för barn från 4 år upp till och med 9 år. Barnen får lära på ett lekfullt sätt lära sig att använda sin kropp och få kontroll på. Målet med gruppen är just att barnen ska få ha roligt och att alla ska kunna vara med oavsett förkunskaper och/eller färdighet. En del av tiden består av rena lekar som lär barnen kroppskontroll, och en del av tiden används till att barnen ska få prova på en del element inom gymnastik, truppgymnastik och artistisk gymnastik.

Schema: Gruppens dagar och tider finns listade här.

 

för anmälan kontakta kansli

 

Fyrisskolan/Gymnastikskolan

I den här gruppen så har vi gymnastikträning för barn/ungdomar från 7 år upp till och med 14 år. Barnen får lära på ett lekfullt sätt lära sig att använda sin kropp och få kontroll på. Målet med gruppen är just att barnen ska få ha roligt och att alla ska kunna vara med oavsett förkunskaper och/eller färdighet. En del av tiden består av rena lekar som lär barnen kroppskontroll, och en del av tiden används till att barnen ska få prova på en del element inom gymnastik, truppgymnastik och artistisk gymnastik.

Gymnastikskolan har vi lagt ner denna termin, pga. ledarbrist.

Uppdaterad: 29 AUG 2020 21:01


 


 


 

Postadress:
Uppsala GF - Gymnastik
Idrottsgatan 2
75333 Uppsala

Besöksadress:
Idrottsgatan 2
75333 Uppsala

Kontakt:
Tel: 018219383
E-post: This is a mailto link

 Bli en stödmedlem

Bli Sponsor